Bizi Takip Edin
e-ticaret.site

Dünya

ABD’nin Yaptırımlarına İrandan Yanıt: Petrol Satmaya Devam Edeceğiz.

Published

on


Son Dakika! ABD'nin Yaptırımlarına İrandan Yanıt: Satmaya Devam Edeceğiz
Son dakika! İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, İran`ın ABD`nin uyguladığı yaptırımları kıracağını ve petrol satmaya devam edeceğini söyledi.
5 Kasım 2018 Pazartesi 09:26

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, İran`ın ABD`nin uyguladığı yaptırımları kıracağını ve petrol satmaya devam edeceğini söyledi.

NE OLDU?

ABD Başkanı Donald Trump'ın anlaşmadan çekilme kararını açıklamasının ardından ABD Hazine Bakanlığı, İran'a yönelik yaptırımların 90 ve 180 günlük iki aşamayla yeniden uygulanmaya başlayacağını duyurdu. Bu kapsamda 90 günün ardından ilk yaptırımlar 7 Ağustos'ta devreye girdi. ABD Hazine Bakanlığının verdiği 180 günlük sürenin dolmasıyla ikinci aşama yaptırımlar ise bugün saat 08.00'de başladı.

YAPTIRIMLAR 6 MADDEDEN OLUŞUYOR

Reklam
e-ticaret paketleri

ABD Hazine Bakanlığı verilerine göre, bugün başlayan yaptırımlar 6 maddeden oluşuyor.

Maddelerin başında, İran'ın liman operatörleri, gemicilik ve gemi inşaatı sektörleri bulunuyor. Yaptırımlar, İran İslam Cumhuriyeti Gemicilik Hatları, Güney Gemicilik Hattı gibi firmaları ve bunların ilgili olduğu kuruluşları kapsıyor.

Hazine Bakanlığının yaptırımlarının ikinci maddesini ise petrolle ilgili işlemler oluşturuyor. İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) ve Ulusal Tanker Şirketi (NITC) gibi kuruluşları da kapsayan yaptırımlar, İran'dan petrol, petrol ürünleri ya da petrokimya ürünlerinin satın alımına uluslararası kısıtlamalar getiriyor.

Son Dakika! ABD'nin Yaptırımlarına İrandan Yanıt: Petrol Satmaya Devam Edeceğiz
ÜLKE EKONOMİSİ PETROL İHRACATINA DAYANIYOR

İran Ulusal Petrol Şirketi ve iştiraklerinin uluslararası faaliyetleri kısıtlayacak yaptırımlarla, büyük ölçüde petrol ihracatına dayanan ülke ekonomisinin can damarını kesmeyi hedefleyen ABD yönetimi, yabancı finansal kuruluşların İran Merkez Bankası ve İranlı diğer bankalarla işlem yapmasını da yaptırımlara tabi hale getirdi.

Reklam
e-ticaret paketleri

“TÜRKİYE MUAFİYET GÖSTERİLECEK ÜLKELER ARASINDA”

Bu arada, ABD yönetimi, Cuma günü İran'dan petrol ithalatını düşürmekle birlikte sıfırlayamayan 8 ülkeye ilgili yaptırımlardan geçici muafiyet tanınacağını duyurmuştu. Ülke isimlerinin ise ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompoe ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin tarafından resmen bugün açıklanacağı bildirilmişti.

Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez cuma günü, “Türkiye'nin muafiyet gösterilecek ülkeler arasında olduğunu biliyoruz. Ancak detaylar elimize ulaşmadı.” açıklamasını yapmıştı.

İLK YAPTIRIM PAKETİ 7 AĞUSTOS'TA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

ABD Başkanı Trump, selefi Barack Obama tarafından 2015 yılında İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya ve Çin ile birlikte imzalanan nükleer anlaşmadan, ülkesini 8 Mayıs'ta çekmişti. Bu kararın ardından Washington yönetimi, İran'a yönelik ilk yaptırım paketini 7 Ağustos'ta yürürlüğe koymuştu.

Reklam
e-ticaret paketleri

İlk yaptırım paketi, İran'ın ABD dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum ve kömür gibi metallerle ticaret yapmasını ve yolcu uçağı ya da parçalarını ithal etmesini yaptırımlara tabi hale getirmişti..
Son dakika haber ve magazin

Lütfen kanala abone olun

SON HABER'LERİ KAÇIRMAYIN

Okumaya Devam Et
Reklam
Yorum Yapın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünya

Kremlin’e Ukrayna saldırısı VİDEO

Published

on

By


#'e İHA'larla saldırı girişiminde bulunuldu, saldırının 'e suikast girişimi olarak değerlendirildiğini açıkladı. Aynı açıklamada 2 İHA'nın düşürüldüğü bilgisine de yer verildi. Saldırı girişimine ait ilk görüntüler geldi. Putin'e suikast girişimi!

Okumaya Devam Et

Dünya

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabet Hayatını Kaybetti

Published

on

By


#LondraKöprüsü yıkıldı. Birleşik Krallık Kraliçesi 2. #Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliyet ailesi, Kraliçe’nin öğleden sonra huzur içinde öldüğünü duyurdu. Birleşik Krallık’ta bayraklar yarıya indirildi. #sondakika

Okumaya Devam Et

Dünya

Putin Türkiye’ye Geliyor!

Published

on

By


Dünya Krizi Türkiye'de Bitecek! Devlet Başkanı Vladimir , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip 'ın davetini kabul etti. Haberi duyurdu. Putin Türkiye'ye geliyor…
#putin

Okumaya Devam Et

Trendler

Copyright © 2023 Özel Haber TV