Bizi Takip Edin
e-ticaret.site

Dünya

KHKlı doktorlara darbe ABD ara seçim sonuçları

Published

on


HOLLANDA MAHKEMESİNDEN EMSAL KARAR
Gazeteciyi tehdit eden şahsa ceza kesildi

Amsterdam mahkemesi, sosyal medya üzerinden gazeteci Basri Doğan'a tehdit ve ağır hakaretlerde bulunan Fatih Topal ismindeki şahsa ceza verdi. Avukat masrafları ve yargılama masraflarıyla 5000 Euro'yu bulan ceza Topal'ın siciline işlenirken, tekrarı halinde hapis cezasına çevrilecek. 2017 tarihinde Hollanda polisi siber suçlar ve mücadele birimi, yaptıkları araştırma neticesinde şüpheli şahsı gözaltına almıştı. Hollanda'nın en yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf da konuyu sayfalarına taşımış, 25 yıldır aktif olarak gazetecilik yapan Doğan'ın kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini, Melih Gökçek, oğlu Osman Gökçek ve onların çağrısı ile tehditler savuranlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu haberleştirmişti. Gazeteci Doğan'ın bu tehditler ve hakaretlere yönelik suç duyuruları gerek Amsterdam polisi ve gerekse üyesi olduğu Hollanda Gazeteciler Cemiyeti tarafından yakından takip ediliyor. Hollanda mahkemesinin verdiği karar, Gülen cemaati gönüllüsü diğer kişi ve kurumların şikayetlerine de emsal olma özelliği taşıyor.

KADINA ŞİDDETTE KORKUNÇ TABLO
Son 19 ayda 652 kadın öldürüldü!

Türkiye'de AKP iktidarının sebeb olduğu siyasi ve sosyal buhranın yansımaları sürüyor. Kadın cinayetleri konusunda açıklanan son istatistikler ürkütücü tabloyu bir kez daha ortaya koydu. Son 19 ayda 652 kadın cinayete kurban gitti. Sadece Ekim ayında 34 kadının öldürüldüğüne dikkat çeken Kadın Cinayetlerinin Durduracağız Platfomu'nun verilerine göre bu ay işlenen kadın cinayetlerinin 13'ünün şüpheli ölüm olarak kaydedildiğini belirtti. 2018'in ilk 7 ayında öldürülen kadınlardan sadece birinin koruma kararının olduğunu ifade eden platform, toplam 19 ayda, öldürülen kadınlardan koruma kararı tespit edilemeyenlerin sayısının ise 517 olduğunu duyurdu.

AKP'DEN KHK'LI DOKTORLARA
Çalışma yasağı komisyondan geçti…

Reklam
e-ticaret paketleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Komisyonu, KHK ile ihraç edilen doktorların SGK ile anlaşması bulunan hastanelerde çalışmasını önleyen maddeyi tartışmalar arasında kabul etti. Ancak muhalefet vekillerinin sert tepkileri üzerine tansiyon yükselten ilgili 5'inci maddenin yeniden görüşülmesine karar verildi. Komisyon, KHK ile kamudan ihraç edilen ya da güvenlik soruşturması sonucu kamu görevine alınmayan hekimler ile diş tabiplerine sadece SGK ile anlaşması olmayan sağlık kuruluşlarında çalışma imkanı tanıyan söz konusu maddeyi tekrar gündeme alacak.

ESKİ İSTANBUL VALİSİ YENİDEN CEZAEVİNDE
Hüseyin Avni Mutlu'nun 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası onandı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında verilen 3 yıl 1 ay 15 gün cezası onadı. Hüseyin Avni Mutlu avukatlarıyla birlikte Edirne Adliyesine giderek teslim oldu. İnfaz savcılığındaki işlemlerinin ardından Mutlu, Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri nezaretinde Edirne Cezaevine götürüldü.

ABD ARA SEÇİM SONUCUNU KONUŞUYOR
Demokratlar Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ele geçirdi

Cumhuriyetçiler Senato'daki ağırlıklarını güçlendirdi
ABD'de yapılan ara seçimlerde Demokratlar 2010'dan beri ilk kez Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ele geçirdi, Cumhuriyetçiler ise Senato'daki ağırlığını korumaya devam etti. Uzmanlar, demokratların bu kazanımının Trump'ın yürürlüğe koymak istediği tartışmalı düzenlemeler önünde bir engel olacağını söylüyor. Temsilciler Meclisi Trump'ın vergi kayıtlarını isteyebilecek, hatta aleyhinde soruşturma başlatabilecek. Diğer yandan ABD Başkanı Donald Trump'ı başkanlık seçimlerinde destekleyen bölgelerin çoğu bu ara seçimlerde de yine Cumhuriyetçilere oy verirken Donald Trump ara seçimleri Cumhuriyetçiler için ‘muhteşem bir başarı' sözleriyle niteledi. Valilik seçimlerinde ise Donald Trump'ın desteklendiği bazı eyaletlerde Cumhuriyetçiler bu sefer kaybetti. ABD'de valiler başkan adayları için fon toplayabiliyor, kampanyada çalışacak gönüllüleri bulabiliyor. Ara seçimlerin sonuçları ülkenin siyasi tarihi için de bir dizi ilke imza attı. ABD Kongresi'nde görev yapacak kadın sayısı rekor kırarken, bazı eyaletlerde ilk kez Müslümanlar, Amerikan yerlileri ve LGBTi'li adaylar da Kongre'ye girdi.

Reklam
e-ticaret paketleri

https://patreon.com/30artitv

https://facebook.com/30artitv
https://instagram.com/30artitv

Okumaya Devam Et
Reklam
Yorum Yapın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünya

Kremlin’e Ukrayna saldırısı VİDEO

Published

on

By


#'e İHA'larla saldırı girişiminde bulunuldu, saldırının 'e suikast girişimi olarak değerlendirildiğini açıkladı. Aynı açıklamada 2 İHA'nın düşürüldüğü bilgisine de yer verildi. Saldırı girişimine ait ilk görüntüler geldi. Putin'e suikast girişimi!

Okumaya Devam Et

Dünya

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabet Hayatını Kaybetti

Published

on

By


#LondraKöprüsü yıkıldı. Birleşik Krallık Kraliçesi 2. #Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliyet ailesi, Kraliçe’nin öğleden sonra huzur içinde öldüğünü duyurdu. Birleşik Krallık’ta bayraklar yarıya indirildi. #sondakika

Okumaya Devam Et

Dünya

Putin Türkiye’ye Geliyor!

Published

on

By


Dünya Krizi Türkiye'de Bitecek! Devlet Başkanı Vladimir , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetini kabul etti. Haberi duyurdu. Putin Türkiye'ye geliyor…
#putin

Okumaya Devam Et

Trendler

Copyright © 2023 Özel Haber TV