Ekonomi

Enflasyon Tırmanıyor! Dolar Tahmini 8.20

Published

on


! 8.20

ENFLASYON YÜZDE 17,90!

Son 14 yılın zirvesinde

Temmuz ayında yüzde 15,85 ile son 14 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyonda yükseliş Ağustos'ta da devam etti. Yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 17,90, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 32,13 olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ağustos ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 12,61, yurt içi üretici fiyatları yüzde 18,78 arttı. Açıklanan verilerle, Türkiye en yüksek enflasyona sahip gelişen ülkeler arasında Arjantin'in ardından ikinci sırada kalmaya devam etti.

FITCH'DEN BİR UYARI DAHA

Reklam

Yanlış politikalar, bölgesel gerginlikler…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye için 2018–2020 büyüme beklentilerini düşürdü ve önemli ölçüde aşağı yönlü risk gördüğünü vurguladı. Değerlendirmesinde ‘kayda değer' belirsizliklere değinen Fitch, Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitse dahi bunun enflasyonu en azından 2020 yılının sonuna kadar tek haneye çekmek için yeterli olmayacağına dikkat çekti. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye ekonomisi için temel riskleri de yanlış siyasi adımlar, özel sektörün mali stresinin yükselmesi, jeopolitik gerginlikler, olası sermaye çıkışları oalarak sıraladı.

KORKUTAN UYARI

‘Bu sadece bir ekonomik kriz değil'!…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Türkiye'nin dış borcunun 466 milyar Dolar seviyesine çıktığını söyleyerek, “Ülkenin batma riski dünyanın en yüksek seviyesine çıktı' sözlerini kullandı. Erdoğdu, ‘Bu sadece bir ekonomik kriz değil, tarihimizde görülmemiş bir şeyle karşı karşıyayız” dedi.

Reklam

‘ENFLASYON YÜZDE 21 DOLAR 8.2'!..
.
Hollanda bankasından ürküten tahmin

Hollanda merkezli ABN-AMRO bankası, dolar / TL kurunun yıl sonunda 8.2 enflasyonun yüzde 21'i bulacağı öngörüsünde bulundu. Türkiye'nin ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu belirten bankanın raporunda, reel sektördeki yangının bankacılık sektörüne sıçrayacağı ve devletin bütçe açığının mali desteklerden dolayı gelecek yıl yüzde 4'e yükseleceği tahmini de yer aldı. Kontrol ve denge mekanizmaları büyük oranda ortadan kalktığına dikkat çekilen raporda Merkez Bankası'nın bağımsızlığının daha da azaldığı Erdoğan'ın medya, yargı ve bürokrasiyi kontrol ettiği belirtiliyor.

OKUL SERVİSİ ÜCRETLERİNE ZAM

İzmir % 29 Ankara % 13 İstanbul % 12

Türkiye genelinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında uygulanacak okul servisi ücretleri tespit edildi. İstanbul'daki okul servis ücretlerinde yüzde 12 zam yapılırken, zam Ankara'da yüzde 13, İzmir'de yüzde 29 olarak uygulanacak. İstanbul'da 25 kilometreyi aşan her kilometre için geçen yıl aylık 4,07 lira olan ücret, bu yıl 4,5 lira olarak uygulanacak.

Reklam

ŞİMDİ DE UN KRİZİ!

Habur'dan çıkış yapacak kamyonlara izin verilmedi!

Artan fiyatlardan dolayı un ihracatına getirilen sınırlamanın ardından Irak'a un götüren TIR'lar Habur Sınır Kapısı'nda durduruldu. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanvekili Aziz Odabaşı, gümrük işlemlerinin un ihracatıyla ilgili karardan önce yapıldığını belirterek, firmalardan ‘iflas ederiz' şikayetleri geldiğini söyledi. Un fiyatlarına yapılan zammın ardından açıklama yapan Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu da, “Fırıncıların giderlerini karşılayabilmesi için ekmek fiyatının 2 TL olması lazım” dedi. Doğalgaz, mazot, elektrik ve una yapılan zamların ardından fırıncıların zor duruma düştüğünü söyleyen Kavuncu, 250 gram ekmeğin maliyetinin 1 TL 75 kuruşa yükseldiğine dikkat çekti.

MAAŞLAR YÜZDE 50 ERİDİ

AKP iktidarı kriz yükünü milyonlarca çalışanın sırtına yükledi

Reklam

Döviz kurundaki artış ve engellenemeyen enflasyon Türkiye'de maaşların yarısını eritti. Kriz yükü milyonlarca çalışanın sırtına yüklenirken hükümetin en düşük memur maaşında Temmuz ayında yaptığı 240 TL'lik enflasyon farkı mutfak harcamalarındaki artışı dahi karşılamıyor. Dövizdeki yüksek artış da, yüzde 20'ye yaklaşan enflasyonun yanı sıra yeni zamları da beraberinde getirdi. Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Dolardaki yüzde 76'lık artış nedeniyle en düşük maaşlı memurun ocak ayındaki maaşının döviz cinsinden karşılığı 835 dolar iken bu tutar 361 dolarlık erime ile 474 dolara kadar geriledi.

İyi Seyirler.

Enflasyon,Dolar,Euro,zam,un fiyatları,maaş,fitch,ekonomik kriz,ABN-AMRO bankası,Hollanda,Merkez Bankası,Erdoğan,2018-2019 eğitim-öğretim yılı,okul servisi ücretlerine zam,un krizi,Döviz kuru,enflasyon farkı,ekonomi,dolar,türkiye,ekonomik savaş,dolar ne kadar,türkiye batış,türkiye iflas,dolar,euro,dolar ne olacak,AKP,recep tayyip erdoğan,ticaret savaşı,dış politika,tayyip erdoğan,ekonomi açıklaması,İç savaş,İç savaşın tarihini verdi,Çökme noktası

#Türkiye, #enflasyon, #zam

Kanala Abone Ol:

Reklam

https://www.youtube.com/c/CengizhanKorkmaz
https://www.youtube.com/channel/UCTzewTibLRFTHPZj9i7jdgA
https://bit.ly/2KL86bd
Mail (Bussines): cengizhan_korkmaz@hotmail.com

Görüşmek Üzere.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version