Ekonomi

Bitcoin ETF Onay Kararı

Published

on

Uzun süredir beklenen onayı için son günler. 2024 Ocak Ayı'nda beklenen ETF kararı için net tarih belirli oldu. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC'in 10 Ocak'a kadar bu konuda bir karar vermesi bekleniyor. Bu durumda 8-9 Ocak tarihleri yükselişi için önemli günler olduğu düşünülüyor. Bitcoin ETF onay kararı açıklandığında yaklaşık 10-15 dakika önce sert yükseliş başlayabilir.

Reuters‘a göre SEC, Salı veya Çarşamba günü spot Bitcoin ETF kararını açıklayabilir. 10 Ocak açıklanması gereken tarih fakat genel beklenti kararın erken verilmesi yönünde.

Kritik hafta öncesinde önemli bir gelişme yaşandı. SEC yetkililerinin önemli formlar için daha fazla geri bildirime ihtiyaç duymadığı belirtildi. Spot bitcoin ETF'leri ile ilgili 14 başvuru bulunuyor. BlackRock, Valkyrie, Grayscale, Bitwise, Hashdex, ARK 21Shares, Invesco Galaxy, Fidelity, Franklin Templeton, VanEck ve WisdomTree, başvurular için 19b-4 formlarında değişikliklerini gerçekleştirdi. Söz konusu 19b-4 başvuruları, borsalarda ETF'lerin işlem görmesini sağlayacak kural değişikliklerine ilişkin teklifleri barındırıyor.

11 Ocak'ta Yeni aya dikkat. Yeni ay yeni işe başlamayı temsil ediyor. Ayın hallerinin BTC ve borsa üzerindeki etkilerine sonraki yazımızda değineceğiz.

Beklentiyi al haberi sat formasyonu Bitcoin ETF haberinden sonra yükseliş ve ardından yönün aşağı olacağı tahmin ediliyor. Bu konuda FOMO'ya kapılmamak gerekiyor SEC twet göndererek uyarıda bulunmuş.

Reklam

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version