Bizi Takip Edin
e-ticaret.site

Gündem

Yolsuzluk çığrından çıktı Enflasyon %

Published

on


…BM:ByLock delil değil…Enflasyon %…Santralde üretim durdu…

Hukukçular, teknik bilirkişiler ve uluslararası bağımsız kurumların ardından Birleşmiş Milletler de, Bylock programı kullanmanın tek başına suç delili kabul edilemeyeceğini belirterek, bu konuda yaşanan hukuksuzluklara son noktayı koydu. Birleşmiş Milletler Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu'nun 18 Ekim 2018 tarihinde yayınlanan kararına göre; olağan bir iletişim aracı olan ByLock kullanma ve bu uygulama aracılığıyla yazışma, haber, bilgi ve görüş paylaşma, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında ve suç olamaz.

*
AKP iktidarının başlattığı cadı avında tutuklanan, 24 Mart 2018'deki duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilen FB TV eski Haber Müdürü ve spor spikeri Yasir Kaya 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Kaya'nın ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılan Kaya, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti ise, gazeteciye önce 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi ardından duruşmalardaki iyi hali gerekçesiyle cezayı 6 yıl 3 aya indirdi. Heyet, Yasir Kaya hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının da devamına hükmetti.

*
Kırklareli'ndeki doğalgaz kombine çevrim santralinde, ekonomik sebeplerden dolayı bir yıl elektrik üretimi yapılmayacağı açıklandı. 2005 yılında kurulan Alarko Holdinge bağlı santralin yıllık 600 GWh üretim kapasitesi bulunuyordu. Altek Alarko, elektrik enerjisi üretiminde 76 MW kurulu güce sahip Karakuz, 12,5 MW kurulu güce sahip Tohma hidroelektrik santrallerini de işletiyor. Alarko Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, bu durumun şirketin faaliyet sonuçları üzerinde önemli bir etkisinin olmayacağı kaydedildi.

*
Ekim ayında yıllık enflasyon %,24 seviyesine yükselerek 2003'ten bu yana gördüğü en yüksek düzeye ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre,Tüketici Fiyat Endeksi bir önceki aya göre %2,67, bir önceki yılın Aralık ayına göre “,56, bir önceki yılın aynı ayına göre %,24 ve 12 aylık ortalamalara göre ,9 arttı. Tüketici fiyatları endeksinde en yüksek artışlar sırasıyla ev eşyası, ulaştırma, gıda ve konutta yaşandı. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini ise #,5 seviyesinde bulunuyordu.

Reklam
e-ticaret paketleri

*
Sayıştay denetçilerinin Kamu İdareleri Denetim raporlarında AKP'li belediyelerin etkinlik adı altında yaptığı talanların da yeraldığı ortaya çıktı. Raporlarda özellikle İstanbul'da AKP'li Arnavutköy Belediyesi'nde yapılan yolsuzluklar dikkat çekiyor. Gerçekleşmemiş gezi ve etkinliklerden vurgun yapan belediye, 127 kişilik tekneyle Boğaz'da 5 bin kişi taşındığını, 117 kişinin katıldığı Çanakkale gezisine 5 bin, 648 kişinin katıldığı Bursa gezisine 10 bin kişi götürüldüğü yalanıyla ödemeler yapmış. Pes dedirten yolsuzlukların içinde Arnavutköy Belediyesi'nin düzenlediği Anneler Günü, Camiler Haftası, Toplu Nikah Töreni ve geziler yer alıyor. Bu geziler ya hiç yapılmamış ya da eksik yapılmış olmasına rağmen firmalara eksiksiz para ödenerek büyük bir vurgun gerçekleştirilmiş. Sayıştay'ın belirlemelerine göre, “Konser verdi” denilen yerlerde sanatçıların hiç konser vermediği, 10 bin kişi katılmış gibi gösterilen Bursa gezisine ise 648 kişinin gittiği de belirlendi.

AKP'li Güngören Belediyesi'nde yaşanan skandallara da dikkat çeken Sayıştay denetçileri, personelin resmi araçları yaz tatillerinde ve hafta sonu özel işlerinde kullandığını; tüm yakıt, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin de belediye bütçesinden karşılandığını ortaya çıkardı. Belediye, personelin işin doğası gereği tatillerde de çalıştığını öne sürdü ancak Sayıştay denetçileri, resmi araçların kullanımının Ege ve Akdeniz kıyılarında yoğunlaştığına dikkat çekerek Güngören Belediyesi'ne coğrafi sınırlarını hatırlattı.

*
Ampute Futbol Milli Takımı, Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda ikinci oldu. Milliler, normal ve uzatma süreleri golsüz beraberlikle kapanan final maçında, Angola'ya penaltı atışları sonunda 5-4 yenildi. Ay yıldızlı ekibin futbolcuları, mağlubiyetin ardından büyük üzüntü yaşadı. Kurulduktan kısa süre sonra uluslararası alanda başarılarıyla dikkati çeken Ampute Milli Takımı, 2004 ve 2008 Avrupa şampiyonalarında elde ettiği ikinciliklerin ardından geçen sene İstanbul'da düzenlenen organizasyonda şampiyonluğuna ulaşarak önemli bir başarı yakalamıştı.

*
Beykoz Kanlıca'daki yalısında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptığı iddiasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Reza Zarrab hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Zarrab'ın istinabe yoluyla ifadesinin alınabilmesi için ABD'de tutuklu bulunduğu cezaevine yazı yazılırken, mahkeme Reza Zarrab'ın halen tutuklu olup olmadığının Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Newyork Başkonsolosluğu'na sorulmasına karar verdi.

https://patreon.com/30artitv

https://facebook.com/30artitv
https://instagram.com/30artitv

Reklam
e-ticaret paketleri
Okumaya Devam Et
Reklam
Yorum Yapın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gündem

Bolu’da Deprem Oldu

Published

on

By


HALK, DİYARBAKIR VE VAN'DA SEÇİMİNİ YAPTI

AHMET TÜRK ADAY ADAYLIĞINDAN ÇEKİLDİ

GAZZE'DE 100. GÜN: DÜNYA AYAKTAGAZZE'DE 125 FİLİSTİNLİ DAHA KATLEDİLDİ

'DA OLDU, GÖRÜR UYARDI

KÜÇÜKÇEKMECE'DE ÇOCUK İŞÇİ AĞIR YARALI

Reklam
e-ticaret paketleri

14 Ocak 2024 Pazar gününün önemli başlıklarını sizler için derledik.

ArtiTVMedya

Okumaya Devam Et

Gündem

Naci Görür Adana Deprem Uyarısı!

Published

on

By

naci-gorur-deprem


'den Uyarı: Stres Transferi Mümkün Arkadaşlar, hep soruluyor. Herkes aynı şeyi tekrar tekrar soruyor.

*Kaygılarınızı anlıyorum ama mümkün olduğunca insanımıza yararlı olacak, onları doğru yönlendirecek konular üzerinde duralım.

*Maraş'ta 7,5 üreten Sürgü fayı kırıldı ama onun batı-güneybatı uzanımı olan Sorgun fayı kırılmadı. Bu fay Adana havzasına dallanarak devam ediyor.

Okumaya Devam Et

Gündem

İzmir Narlıdere Yangını

Published

on

By


'deki Yangında Can Pazarı: Görüntüler Korkunç – TGRT Haber İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart'ta henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale sürerken bazı vatandaşların can havliyle balkondan atladığı belirtildi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yangında can kaybının olmadığını açıkladı. İhlas Haber Ajansı Muhabiri Mustafa İç'in aktardığına göre; İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, bir kişi içeriden yaralı olarak çıkarıldığını açıkladı.
Folkart
folkart yangın
izmir folkart
folkart izmir
izmirde yangin
izmir
izmir son dakika
izmir
izmir narlıdere folkart
izmir folkart yangın son dakika
izmir narlıdere
narlıdere yangın
ibrahim tatlıses
izmir narlıdere folkart sitesi yangın
narlıdere folkart yangın
izmir'de yangın
izmir yangın son dakika
izmir folkart yangın
izmir folkart narlıdere
izmirde yangın
yangın
izmir narlıdere yangın
son dakika izmir
izmir yangını
narlıdere yangın son dakika

Okumaya Devam Et

Trendler

Copyright © 2023 Özel Haber TV