Bizi Takip Edin
e-ticaret.site

Belgesel

Sumak Nedir, Faydaları Neler? Sumak Suyu Nasıl Yapılır?

Published

on


Sumak bitkisi sosyal medyada gündem oldu. İnsanlar Sumak, sumak faydaları, sumak suyu, , sumağın faydaları ve sumak bitkisi gibi aramalar yapmakta. Twitter da atılan bir gönderi sonrasında rüyasında sumak içmesini görmesi ile birlikte insanlar sumağın ne olduğunu ve nelere faydası olduğunu merak ediyor. Gelin hep birlikte sumak nedir, nelere faydası var bunları inceliyelim.

Sumak Nedir ?
Sumak Türk mutfağının çok kullanılan bir baharat çeşididir. Yemeklere ve salatalarda tatlı ekşi tat vermesi için kullanılan sumak Türk mutfağının vazgeçilmez baharatları arasındadır. Yemeklere kattığı lezzeti dışında sağlık açısından da önemli olan sumak sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir.

Sumağın faydaları nelerdir?
Özellikle içinde bulunduğumuz kış mevsimi hastalıkları olan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücut direncini arttırarak bu hastalıklara karşı koruma sağlar.
Anti mikrobiyal özelliği ile bakterilere karşı vücudun mücadele etmesine yardımcı olur. Ateş düşürücü özelliği vardır. Bronşite karşı da iyi gelir. Solunum sistemini rahatlatma özelliği vardır. Yaprakları kaynar suda demlenir ve ılıdıktan sonra bu su ile gargara yapılırsa, boğaz ağrısına iyi gelir.
Yapılan araştırmalarda, sumak tohumlarının akciğer enfeksiyonuna ve bu enfeksiyona neden olan mantara karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Yapılan diğer araştırmalara göre, diyabet ve obeziteye karşı da bu şifalı baharatın iyi geldiği belirtilmiştir.
Kan şekerini ve kolesterolü de düzenleyici etkisi vardır. Sumak bitkisinin idrar söktürücü özelliği vardır. İdrar oluşumunu arttırarak vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur. Mesane ağrılarına ve ağrılı idrara çıkma durumlarına karşı rahatlatıcı etkisi vardır.
Aynı zamanda bağırsaklara da fayda sağlar. Kadınlar erkeklere göre hayatları boyunca çok sayıda ve farklı hastalıkla karşılaşabilirler. Kadın hastalıklarına karşı da sumak kullanılarak şifa bulunabilir.

Sumak suyu nasıl hazırlanır?
Hazırlanışı ve uygulanışı oldukça kolay olan bu tarifte gereken malzemeler sadece 100 gram kurutulmuş sumak ve 1 litre kaynar sudur. Bir tencereye atılan kaynar suyun içine 100 gram sumak dökülür ve 10 dakika boyunca demlenmesi için bırakılır. Daha sonra soğumaya alınan karışım günde 3 kez yemeklerden önce aç karnına tüketilir.

Okumaya Devam Et
Reklam
Yorum Yapın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Belgesel

Fatih’in Bedduası ve Ayasofya

Published

on

By


# #tarih hakkında bilgiler

Okumaya Devam Et

Belgesel

Ankara Hakkında Bilgiler

Published

on

By


#, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentidir.
Ankara'nın Plaka Kodu:06'dır.
Ankara'nın Alan Kodu:0312'dir.
Nüfusu 2022 yılı itibarıyla 5.747.325 kişidir. Bu nüfus; 25 ilçe ve bu ilçelere bağlı 1425 mahallede yaşamaktadır.

Okumaya Devam Et

Belgesel

Hüseyin Nihal Atsız’ın Belgeseli

Published

on

By

Okumaya Devam Et

Trendler

Copyright © 2023 Özel Haber TV