Bizi Takip Edin
e-ticaret.site

Dünya

Corona (Korona) virüs laboratuvarda mı üretildi? Uzman isim canlı yayında açıkladı

Published

on


Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla ülke geneline yayılan koronavirüs Türkiye'nin de yakın takibinde. Çin'in Vuhan kentinden getirilen 61 kişinin karantina süreci devam ediyor.

Koronavirüsle ilgili veriler her geçen gün güncelleniyor. Peki bir kişide koronavirüs varsa ne kadar sürede anlaşılır? Önlem için ne yapılmalı? “Virüs laboratuvarda üretildi” iddiaları gerçeği yansıtıyor mu?

CNN TÜRK Muhabiri Gülşen Coşkun, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'ya sordu.

Prof. Dr. Ateş Kara, ‘Virüsün laboratuvar ortamında üretildiği ve yayıldığı' yönündeki iddialarla ilgili, “Lütfen Sağlık Bakanlığı'nın ve Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün internet sayfalarındaki bilgileri esas alalım. Onlar çok sık ve çok farklı uzmanlık alanlarından hocalar tarafından güncelleniyor. En geçerli bilgiler orada. Şimdi böyle bir virüs teorik olarak yapılabilir mi, evet. Eğer istenirse böyle bir çalışma yapılabilir. Ama şimdi koronavirüsün özelliğine bakarsak bu virüsün böyle oluşturulduğunu gösteren hiç bir bilgimiz yok. Bu virüs zaten çok yaygın olarak büyük bir aile. Yani çok fazla elemanı var, hayvanlarda da çok bulunan bir virüs. Bu mutasyona daha fazla uğrayan bir virüs. Ara ara değişiklikler gösteriyor. Ne zamanki bu insanlar bu hayvanlarla yakın temas halindeyse, bu tüketmekte olabilir iç içe yaşamak da olabilir. Veya bir başka canlılar da bunlarla yan yanaysa onlardan dönem dönem böyle atlamalar oluyor. Yani o hayvan türünden insana, o hayvan türünden başka bir türe. Ve böyle ilk geçişler olabiliyor. Genellikle böyle geçişlerde doğal konak olmadığımız için biz ilk kişi hastalanıyor ama başkasına bulaştırmıyor. Şimdi bu özellikleri ile bakarsak koronavirüs böyle labaratuvarda oluşturulmuş ya da oluşturulacak bir virüs gibi görünmüyor. Çünkü baktığımız zaman genetik yapısı doğada bulunan koronavirüslere çok benziyor. Çok küçük değişikliği var. Ve bu değişiklikler de zaman içerisinde olabilecek değişiklikler gibi görünüyor.” dedi.

CNN TÜRK YOUTUBE KANALINA ABONE OL ➤ https://bit.ly/2LzuZ1H

Reklam
e-ticaret paketleri

➤TÜM PROGRAM İÇERİKLERİ İÇİN: https://www.cnnturk.com/tv
➤http://twitter.com/cnnturk
➤https://twitter.com/cnnturkprogram
➤https://www.facebook.com/cnnturk
➤https://www.facebook.com/cnnturkprogr…
➤https://www.instagram.com/cnnturk
➤http://youtube.com/cnnturk

#CNNTÜRK
#Sondakika
#Haber

Okumaya Devam Et
Reklam
Yorum Yapın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünya

Kremlin’e Ukrayna saldırısı VİDEO

Published

on

By


#'e İHA'larla saldırı girişiminde bulunuldu, saldırının 'e suikast girişimi olarak değerlendirildiğini açıkladı. Aynı açıklamada 2 İHA'nın düşürüldüğü bilgisine de yer verildi. Saldırı girişimine ait ilk görüntüler geldi. Putin'e suikast girişimi!

Okumaya Devam Et

Dünya

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabet Hayatını Kaybetti

Published

on

By


#LondraKöprüsü yıkıldı. Birleşik Krallık Kraliçesi 2. #Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliyet ailesi, Kraliçe’nin öğleden sonra huzur içinde öldüğünü duyurdu. Birleşik Krallık’ta bayraklar yarıya indirildi. #sondakika

Okumaya Devam Et

Dünya

Putin Türkiye’ye Geliyor!

Published

on

By


Dünya Krizi Türkiye'de Bitecek! Devlet Başkanı Vladimir , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetini kabul etti. Haberi duyurdu. Putin Türkiye'ye geliyor…
#putin

Okumaya Devam Et

Trendler

Copyright © 2023 Özel Haber TV