Bizi Takip Edin
e-ticaret.site

Genel

BİR UZMAN TARAFINDAN AÇIKLANAN 10 İLK YARDIM HATASI

Published

on


İlk yardımın nasıl uygulanması gerektiğini biliyor musunuz? Ya da belki bildiğinizi sanıyorsunuz? Hemen hemen hepimiz, ilk yardım yapma kurallarıyla ilgili temel bazı şeyleri hatırlıyoruz. Ama, acaba bilgilerimiz doğru mu yoksa faydalı olamayacak kadar bölük pörçük mü? Temel ilk yardım yöntemlerini bilmek çok önemlidir ancak hayat kurtarmak bu yöntemlerin doğru bir şekilde uygulanmalarıyla mümkündür.
Birisi tehlikede olduğunda, çoğu insan yardım etmek için koşarlar. Bu yardımsever insanlar iyi niyetli, cesur ve özverili davransalar da doğru şekilde ilk yardım uygulamayı bilmiyorlarsa, kurbanı daha da tehlikeli bir duruma sokabilirler. İşte bu yüzden bu en sık yapılan ve çok tehlikeli olan 10 hatadan uzak durmak ve bunlar yerine ne yapmanız gerektiğini öğrenmek büyük önem taşır.

ZAMAN BİLGİLERİ:
Burun kanaması sırasında başı geriye yaslamak 0:40
Baygın bir insanı oturtmaya çalışmak 1:29
Burkulmalara veya kırıklara sıcak kompres yapmak 1:59
Vücudunuza saplanan cisimleri çıkarmaya çalışmak 2:31
Yanığa çok kısa müdahale etmek 3:05
Boğulan insanlara doğrudan Heimlich manevrasıyla müdahale etmek 3:37
Nöbet geçiren kişinin ağzına bir şeyler koymak 4:10
Kalp krizi mağdurları için ağızdan ağıza solunuma öncelik vermek 4:52
Ne yaptığınızı bilmemek 5:43
Kanayan bir yara için turnike uygulamak 6:17

Music by Epidemic Sound https://www.epidemicsound.com/
ÖZET:
Başınızı geriye yaslamak, kanın burnunuzdan boğazınıza akmasına neden olur. Bu da kendinizi boğulurken veya kan yutarken bulabileceğiniz anlamına gelir.
Birisi bayıldığında onu sarsarak kendine getiremezsek dikleştirerek oturtmaya çalışırız. Hemen bunları yapmak yerine, en önce nefesin ve kalp atışlarının kontrol edilmesi gerekmektedir.
Akut bilek burkulmalarında buz kullanılmalıdır. Sıcak kompres ise, sırt ağrısı gibi kronik durumlar içindir.
Kullandığınız alet steril değilse veya yaranın ne kadar derin olduğunu hafife alırsanız, enfeksiyon kapma ve yarayı büyüterek kendinize daha fazla zarar verme riskine girersiniz.
Su yanık cilde faydalı olacaksa, en az 20 dakika boyunca yanığa tutulması gerekir.
Boğulma durumunda uygulanması gereken ilkyardım yöntemi değiştirildi, güncel yöntemde doğrudan Heimlich manevrasıyla müdahale etmek yerine yapmanız gerekenler şunlar: Kurbanın arkasında dikilin, öne doğru eğin ve elinizin tabanıyla sırtına 5 hızlı darbe vurun.
Birçok insan nöbet geçiren birini görmenin paniğiyle, dilini ısırmasın veya yutmasın diye derhal hastanın ağzını bloke etmeye çalışır. Bu aslında hem kurban hem de yardım etmeye çalışan için tehlikeli bir harekettir.
Sık yapılan başka bir hata da ağızdan ağıza solunumun kalp masajından daha önemli olduğuna inanmaktır.
Her türlü ilk yardım durumunda yapılması gereken ilk hareket yardım çağırmak ve bir uzmanın ne yapmanız gerektiği konusunda size yol göstermesini sağlamaktır.
Birisinin kolunda veya bacağında derin bir yara varsa, turnike uygulamak tüm uzva kan akışını engelleyebilir. Bu da dokuları oksijensiz bırakarak olası bir ampütasyon sebebi olabilir. Turnike uygulamak hiçbir zaman ilk seçenek olmamalıdır.

Olumlu bak kanalına abone olmak için: https://goo.gl/aoVCYZ
5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: https://goo.gl/988RDr

Okumaya Devam Et
Reklam
Yorum Yapın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Genel

Kanka bir video sitesi buldum

Published

on

By


#shorts #videomatik

Okumaya Devam Et

Genel

Su Kaçağı Tespiti İstanbul Ak Tesisat

Published

on

By


Su Kaçaklarını İhmal Etmeyin. Kırmadan dökmeden .
#İstanbul #tesisatçısı olarak profesyonel tesisatçı hizmeti vermekteyiz. Tüm ilçelerde profesyonel su tesisatı hizmeti veriyoruz.

Su Kaçağı Tespiti

Okumaya Devam Et

Genel

DÜNYANIN EN SAÇMA BİNASI

Published

on

By


DÜNYANIN EN SAÇMA BİNASINI GEZDİM ! BAKIN İÇİNDE NE BULDUM ! . Hanımlar beyler arkadaşlar,hepinize merhaba, bu videom'da #kahramanmaraş'ta bulun dünyanın en saçma binasını gezdim,içi nasıldı ?

KAYNAKLAR

1) https://www.faizsizkonutprojeleri.com/dunyanin-en-sacma-binasi-nerede-ve-ne-zaman-yapildi/

2)https://tr.wikipedia.org/wiki/Kahramanmaraş_İl_Özel_İdare_Binası#:~:text=Kahramanmaraş İl Özel İdare Binası, halkın benimsediği adla Sarı Bina,te inşa edilen kamu binasıdır.

2) https://www.cnnturk.com/turkiye/son-dakika-dunyanin-en-sacma-binasi-yikiliyor?page=4 #kahramanmaraş #dulkadiroğlu #kahramanmaraş #dulkadiroğlu
YOUTUBE GİRİŞ VİDEOM https://www.youtube.com/watch?v=IK66zf6GMdQ

Reklam
e-ticaret paketleri
Okumaya Devam Et

Trendler

Copyright © 2023 Özel Haber TV