Bizi Takip Edin
e-ticaret.site

Dünya

ABD basını korona haberinde Hz. Muhammed’i örnek gösterdi

Published

on


korona haberinde 'i örnek gösterdi

Newseek dergisi, Hz. Muhammed'in “Bir yerde veba salgını duyarsanız, oraya girmeyin; veba sizin bulunduğunuz yerde çıkarsa, o yeri terk etmeyin” hadisini paylaştı.

Koronavirüs salgınına karşı en önemli tedbirlerin başında hijyen kurallarına uymak geliyor.

ABD'li haftalık haber dergisi Newsweek, Hz. Muhammed'in salgın hastalıklarla ilgili önerilerine yer verdi.

HZ. MUHAMMED ÖRNEĞİ

Reklam
e-ticaret paketleri

Haberde, bazı uzmanların salgına karşı temizlik uyarıları aktarılırken, “Bir salgın sırasında başka kimin hijyen ve karantina önerdiğini biliyor musunuz? 1300 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed.” ifadeleri kullanıldı.

KARANTİNA TAVSİYESİ

Hz. Muhammed'in, koronavirüs gibi ölümcül hastalıkları önlemek ve bu gibi salgınlarla mücadele etme konusunda sağlıklı tavsiyelerde bulunduğu belirtildi. İslam Peygamberi'nin, salgın hastalık riskine karşı, ashabına yaptığı bir tavsiyede karantina uygulamasına dikkat çektiği ifade edildi.

“BİR YERDE VEBA SALGINI DUYARSANIZ…”

Newsweek'in haberinde Hz. Muhammed'in konuyla ilgili, “Bir yerde veba salgını duyarsanız, oraya girmeyin; ama veba sizin bulunduğunuz yerde çıkarsa, o yeri terk etmeyin” hadisi okurlarla paylaşıldı.

Reklam
e-ticaret paketleri

“BULAŞICI HASTALIĞI OLANLAR…”

Hz. Muhammed'in tavsiyelerinin sıralandığı yazıda, Peygamber'in, “Bulaşıcı hastalığı olanlar sağlıklı olanlardan uzak tutulmalıdır.” önerisine yer verildi.

TEMİZLİK VURGUSU

Ayrıca Hz. Muhammed'in, insanları enfeksiyondan koruyacak hijyenik uygulamalara uymaya da teşvik ettiği de hatırlatılarak, “Temizlik, imanın yarısıdır. Uyandıktan sonra ellerinizi yıkayın; uyurken ellerinizin nereye hareket ettiğini bilmiyorsunuz. Yemekten önce ve sonra ellerinizi yıkayınız.” tavsiyeleri de aktarıldı.

Reklam
e-ticaret paketleri
Okumaya Devam Et
Reklam
Yorum Yapın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dünya

Kremlin’e Ukrayna saldırısı VİDEO

Published

on

By


#'e İHA'larla saldırı girişiminde bulunuldu, saldırının 'e suikast girişimi olarak değerlendirildiğini açıkladı. Aynı açıklamada 2 İHA'nın düşürüldüğü bilgisine de yer verildi. Saldırı girişimine ait ilk görüntüler geldi. Putin'e suikast girişimi!

Okumaya Devam Et

Dünya

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabet Hayatını Kaybetti

Published

on

By


#LondraKöprüsü yıkıldı. Birleşik Krallık Kraliçesi 2. #Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliyet ailesi, Kraliçe’nin öğleden sonra huzur içinde öldüğünü duyurdu. Birleşik Krallık’ta bayraklar yarıya indirildi. #sondakika

Okumaya Devam Et

Dünya

Putin Türkiye’ye Geliyor!

Published

on

By


Dünya Krizi Türkiye'de Bitecek! Devlet Başkanı Vladimir , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetini kabul etti. Haberi duyurdu. Putin Türkiye'ye geliyor…
#putin

Okumaya Devam Et

Trendler

Copyright © 2023 Özel Haber TV